Hengel tarifi
Hengel denince akla örgü şeklinde kapatılmış mantılar geliyor ama Ağrı’nın hengeli biraz daha farklı bir yemek. Üçgen şeklindeki hamurların haşlanıp soslanmasıyla elde edilen bu mantı makarna arası lezzet evde de kolayca yapılabilir. İşte büyük keyifle yiyeceğiniz hengel tarifimiz…
Yapımı için malzemeler
- 500 gram un
- Tuz
- Aldığı kadar su
Sosu için:
- 1 kase kurut ya da yoğurt
- 3-4 diş sarımsak
- Tereyağı
- 2 adet kuru soğan
Hengel tarifi Nasıl yapılır?
Unu eleyerek yoğurma kabına alın.
Tuzu da una ilave edin.
Azar azar ılık su ekleyerek hamuru yoğurmaya başlayın.
Mantı hamuru kıvamına geldiğinde 15 dakika kadar dinlendirin.
Dinlenen hamuru bezelere ayırıp açın.
Yufkaları üç parmak genişliğinde kareler halinde kesin.
Ardından kareleri ikiye bölüp üçgen haline getirin.
Bir tencerede su kaynatıp içine tuz ilave edin.
Hamurları bu suda haşlayın.
Diğer yanda soğanı ince ince doğrayın.
Tereyağını tavada kızdırıp soğanları yağda kavurun.
Varsa ezdiğiniz kurutu yoksa yoğurdu sarımsakla karıştırın.
Sudan aldığınız hamurların üzerine sarımsaklı yoğurt ve soğan ilave edin.
Sıcak servis edin. Afiyet olsun…