Fotoğraf: Alamy
Son Güncelleme:
Haytalya tarifi
Haytalya, Kilis mutfağına ait çok hafif bir tatlı. Bir nevi muhallebi olarak da tarif etmek mümkün bu lezzeti. Gül suyuyla lezzetlenen haytalya, özellikle sıcak yaz günleri için çok keyifli bir tatlı alternatifi olabilir. Siz de bu tatlıyı sofranızda misafir etmek isterseniz malzemelerimiz ve tarifimiz aşağıda. Dilerseniz tatlının sosuna birkaç damla gıda boyası da ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun…
Yapımı için malzemeler
- 1 su bardağı nişasta
- 2 litre süt
Sosu için:
- 1 su bardağı su
- Şeker
- Gül suyu
Haytalya tarifi Nasıl yapılır?
Süt ve nişastayı tencerede karıştırıp ocağa alın.
Kısık ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.
Koyulaşan tatlıyı tepsiye döküp soğuyarak katılaşmasını bekleyin.
Katılaşan tatlıyı küp küp kesip kaselere bölüştürün.
Bu esnada 1 su bardağı suya dilediğiniz miktarda gül suyu ve şeker ekleyerek tatlının sosunu hazırlayın.
Bu gül suyu şerbetini tatlının üzerine döküp servis edin. Afiyet olsun…