Fotoğraf: iStock
Son Güncelleme:
Haydari tarifi
Haydari, birkaç malzeme ile hazırlanan nefis bir meze. Dilerseniz de farklı baharatlarla çeşitlendirebilirsiniz. Sofraların en sevilen mezelerinden olan haydariyi cevizle de süsleyebilirsiniz. Peki haydari nasıl yapılır? İşte haydari tarifi... Şimdiden afiyet olsun...
Yapımı için malzemeler
- 500 gram süzme yoğurt
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 2 diş sarımsak
- Tuz
Haydari tarifi Nasıl yapılır?
Sarımsağı soyup veya ezip yoğurtla karıştırın.
Tereyağını da kızdırıp içine naneleri ekleyin. Ardından biraz ılıması için kenara alın.
Tereyağlı naneli sosu ve tuzu yoğurda ekleyip karıştırın.
Haydariyi bir tabağa alın ve üzerine dereotu serpip servis edin.
Afiyet olsun...