GeriMeze Tarifleri Haydari tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Haydari tarifi

Haydari tarifi

Haydari, en sevilen mezelerin başında gelir. Birkaç temel malzeme ile harika bir sonuç elde etmek isteyenler için oldukça lezzetli bir seçenek. Siz de sofralarınızda haydariye yer vermek isterseniz, işte malzemeleri ve yapılışı... Şimdiden afiyet olsun...

  • Çiğ
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 6 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 1 dilim beyaz peynir
  • 1 tutam dereotu
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 1 diş sarımsak

Haydari tarifi Nasıl yapılır?

Peyniri çatal yardımıyla ezin.

Dereotunu ince ince kıyın.

Tereyağını da kızdırıp içine naneleri ekleyin. Ardından biraz ılıması için kenara alın.

Sarımsağın kabuklarını soyup ezin.

Bir kaseye yoğurdu ekleyin.

Üzerine de peynir,dereotu, tereyağlı naneli sos, sarımsak ve tuzu ilave edip karıştırın.

Haydariyi bir tabağa alın ve üzerine dereotu serpip servis edin.

Afiyet olsun...