GeriÇorba Tarifleri Havuçlu tavuk çorbası tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Havuçlu tavuk çorbası tarifi

Havuçlu tavuk çorbası tarifi

Havuç tam bir renk ve lezzet kaynağı olarak mutfaklarımızda önemli bir yere sahip. Çorbalara da çok yakışıyor hani… Bu tarifimizde havucu şehriyeli tavuk çorbasında kullanalım dedik, çok da güzel oldu. Siz de havuçlu tavuk çorbasını denemek isterseniz malzemelerini ve yapılış aşamalarını aşağıda bulabilirsiniz. Afiyet olsun…

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 3 adet tavuk baget
  • 8 su bardağı su
  • 1 çay fincanı şehriye
  • 1 adet havuç
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 adet yumurta sarısı
  • Yarım limonun suyu

Havuçlu tavuk çorbası tarifi Nasıl yapılır?

Tavukları 8 su bardağı suda haşlayın.

Etlerini kemiklerinden ayırıp didikleyin.

Havucu rendeleyin.

Tereyağını tencerede eritip havuçları yağda kavurun.

Tavuğun haşlama suyunu havuçlara ilave edin ve kaynayana kadar pişirin.

Kaynayınca şehriyeleri çorbaya ekleyin.

Tuzunu da ilave edip karıştırarak şehriyeler yumuşayana kadar pişirin.

Bu esnada yumurta sarısı ve limon suyunu çırparak çorbanın terbiyesini hazırlayın.

Çorbanın suyundan kepçeyle alıp terbiyeyi ılıştırın ve çorbanıza ekleyin.

Son olarak tavuk etlerini de ekleyin.

Bir taşım daha kaynattıktan sonra sıcak servis edin. Afiyet olsun…