GeriAtıştırmalık Tarifleri Havuçlu cezerye topları tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Havuçlu cezerye topları tarifi

Havuçlu cezerye topları tarifi
Rengi kadar tadı da eşsiz bu lezzeti denemeden geçmeyin!

Rengi kadar tadı da eşsiz bu lezzeti denemeden geçmeyin!

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 500 gram havuç
  • 200 gram toz şeker
  • 1 su bardağı dolusu kırılmış ceviz içi
  • 1 su bardağı hindistancevizi

Havuçlu cezerye topları tarifi Nasıl yapılır?

Öncelikle havuçları yıkayıp, kabuklarını soyup, rendeleyin. Rendelediğiniz havuçları tencereye alıp şekeri ilave edin. Kısık ateşte havuçların suyunu bırakmasını sağlayın. Arada bir karıştırarak suyunu çekene kadar pişirmeye devam edin. Havuçlar, iyice suyunu çekip, macun kıvamına gelince ateşten alın. Kırılmış cevizleri ilave edip, hindistancevizi serpilmiş bir tepsiye karışımı dökün. Soğuyan karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elinizle top şekli verin. Yaptığınız topları, bol hindistancevizine bulayıp servis tabağına alın.