GeriRamazan Tarifleri Havuç tarator tarifi (Cevizli)
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Havuç tarator tarifi (Cevizli)

Havuç tarator tarifi (Cevizli)

Ramazan ayında iftar menüsü seçeneklerinden biri olan havuç tarator, farklı sunumları ile sofralarda yerini alıyor. Ramazan menüsü seçeneklerinin aranan mezelerinden olan havuç tarator tarifi kolay yapımı ile de çok fazla tercih ediliyor. Cevizli havuç tarator nasıl yapılır merak edenlere, işte tarifi ve detayları...

  • Ocakta
  • 2 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 3 büyük havuç
  • 1 buçuk yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı süzme yoğurt
  • 1 kase dövülmüş ceviz
  • 1 büyük diş sarımsak

Havuç tarator tarifi (Cevizli) Nasıl yapılır?

Havuçları temizleyip rendeleyin.

Bir tavada yağla beraber yumuşayıncaya kadar soteleyin.

Soğuması için bekletin.

Bir kapta yoğurtları çırpın.

Sarımsakları ezerek yoğurda ekleyip karıştırın.

Havuç ve cevizleri ekleyerek iyice harmanlayın.

Üzerine zeytinyağında pul biber eritip gezdirebilirsiniz.

Servis ederken iri ceviz taneleri serpiştirin.

Afiyet olsun...