Haşlanmış kuşkonmaz tarifi
En sağlıklı sebzelerden biri olan kuşkonmaz, çorbadan kişe çok farklı şekillerde tüketilebiliyor. Ancak kuşkonmazın tadını yoğun olarak almak isterseniz size haşlamasını tavsiye ediyoruz. Zeytinyağlı limonlu sosla tatlanan haşlama kuşkonmazın malzemeleri ve yapılış aşamaları aşağıda. Afiyet olsun...
Yapımı için malzemeler
- 1 demet kuşkonmaz
- 2 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Yarım limonun suyu
- Tuz
Haşlanmış kuşkonmaz tarifi Nasıl yapılır?
Kuşkonmazları yıkayıp kök tarafından 2-2,5 santimetrelik odunsu kısmı kesip alın.
KUŞKONMAZ PİŞİRMENİN PÜF NOKTALARI
Eğer çok kalınsa gövdelerini de kabak soyacağı ile biraz soyup inceltin.
Derin bir tencerede su kaynatıp içine tuz ekleyin.
Kuşkonmazları mümkünse dik bir vaziyette tencereye yerleştirin.
2-3 dakika haşladığınız kuşkonmazları sudan alıp kuruyunca servis tabağına alın.
Sarımsağı ezip limon suyu ve zeytinyağı ile karıştırın.
Sosu kuşkonmazların üzerine dökün.
Kısa bir süre bekleyip servis edin. Afiyet olsun...