GeriEt Yemeği Tarifleri Haşıl tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Haşıl tarifi

Haşıl tarifi

Anadolu’nun birçok yöresinde ufak farklılıklarla yapılan haşıl, Giresun’da da çok sık tüketiliyor. Karadeniz mutfağında hemen her yemeği lezzetlendiren mısır yarması haşılın da en önemli malzemesi. Hem doyurucu hem de lezzetli haşıl nasıl yapılır? Cevabı aşağıda…

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 500 gram mısır yarması
  • 100 gr kıyma
  • 125 gr tereyağı
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 çorba kaşığı pul biber
  • 4 su bardağı su
  • Tuz

Haşıl tarifi Nasıl yapılır?

  • Geniş bir tencerede tereyağını kızdırın.
  • Ardından soğanı ince ince doğrayın.
  • Kızdırdığınız yağa soğan ve kıymayı atarak, kavurun.
  • Kavrulduktan sonra mısır yarmasını da üzerine ekleyin.
  • En son dört bardak su ve tuzu da ilave ettikten sonra pişirin.
  • Piştikten sonra üzerine pul biber ekleyerek servis edebilirsiniz.
  • Afiyet olsun.