Fotoğraf: iStock
Son Güncelleme:
Haşıl tarifi
Anadolu’nun birçok yöresinde ufak farklılıklarla yapılan haşıl, Giresun’da da çok sık tüketiliyor. Karadeniz mutfağında hemen her yemeği lezzetlendiren mısır yarması haşılın da en önemli malzemesi. Hem doyurucu hem de lezzetli haşıl nasıl yapılır? Cevabı aşağıda…
Yapımı için malzemeler
- 500 gram mısır yarması
- 100 gr kıyma
- 125 gr tereyağı
- 1 adet kuru soğan
- 1 çorba kaşığı pul biber
- 4 su bardağı su
- Tuz
Haşıl tarifi Nasıl yapılır?
- Geniş bir tencerede tereyağını kızdırın.
- Ardından soğanı ince ince doğrayın.
- Kızdırdığınız yağa soğan ve kıymayı atarak, kavurun.
- Kavrulduktan sonra mısır yarmasını da üzerine ekleyin.
- En son dört bardak su ve tuzu da ilave ettikten sonra pişirin.
- Piştikten sonra üzerine pul biber ekleyerek servis edebilirsiniz.
- Afiyet olsun.