GeriBalık Tarifleri Hamsili mısır ekmeği tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Hamsili mısır ekmeği tarifi

Hamsili mısır ekmeği tarifi

Karadeniz Bölgesi’nin sevilen mutfaklarından Giresun mutfağı denilince akla il gelenlerin arasında hamsi var. Hamsi olur da, mısır ekmeği eksik kalır mı… Bu birbirini tamamlayıcı ikiliyi birleştirmeye ne dersiniz? Kış mevsiminde taze hamsiyle mis gibi mısır unundan yapılan ekmeğe bayılacaksınız. Peki hamsili mısır ekmeği nasıl yapılır? İşte cevabı…

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 3 su bardağı mısır unu
  • 500 gram kılçığı çıkarılmış hamsi
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 5 dal taze soğan

Hamsili mısır ekmeği tarifi Nasıl yapılır?

  • Öncelikle kılçıkları çıkarılmış hamsileri ikiye bölün.
  • Mısır ununa tuzu, şekeri ve kabartma tozunu ekleyerek karıştırın.
  • Ortasını çukur yaparak yoğurdu ve yumurtayı kırın.
  • Biraz sıcak su ile yoğurarak cıvık bir hamur haline getirin.
  • Ardından taze soğanları da yıkayıp, birkaç parçaya bölün.
  • Böldüğünüz taze soğanları ve hamsileri de mısır ekmeği hamuruna ekleyin.
  • Eğer hamur koyu olursa biraz sıcak su ilave edebilirsiniz.
  • Fırın tepsisini yağlayın ve hamuru boşaltın.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
  • Afiyet olsun.