Hamsi tava tarifi
Bu enfes hamsi tava tarifi ile sofralarınızda Karadeniz rüzgarı estirin.
Yapımı için malzemeler
- 1 kilogram hamsi
- 1-2 su bardağı mısır unu ya da un
- Tuz
- Sıvı yağ
Hamsi tava tarifi Nasıl yapılır?
Hamsileri kafalarını kopararak, kılçıklarını çıkartmadan temizleyin. Bol su ile yıkayın ve kevgirde birkaç dakika süzülmeye bırakın. Tavada yağı iyice kızdırın. Hamsileri una bulayın ve hafifçe silkeleyip 2'li 3'lü gruplar halinde tavaya koyun. Bir tarafı kızarmış balıkları maşa ile ters çevirip öbür taraflarını da kızartın. Sıcak servis yapın. Kızartmadan önce unu ve tuzu karıştırmanız balığın lezzeti açısından daha iyi olur. Yağın kızgın olmasına dikkat edin ve yağı soğutmamak için hamsileri tavaya azar azar koyun.