GeriBalık Tarifleri Hamsi kuşu tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Hamsi kuşu tarifi

Hamsi kuşu tarifi

Karadeniz mutfağı denince akla ilk gelen hamsi olur. Buğulaması, tavası, pilavı hepsi ayrı lezzetlidir ama hamsi kuşu söz konusu oldu mu akan sular durur. Sizin için geleneksel tariflere göre yapılmış, içi soslu enfes bir hamsi kuşu tarifi hazırladık. Çok beğeneceğinize emin olduğumuz hamsi kuşunu, özellikle hamsi mevsiminde mutlaka denemelisiniz. Şimdiden afiyet olsun…

  • Yağda
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 kilogram hamsi
  • Yarım demet taze soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı mısır unu
  • Yarım tatlı kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 adet kapya biberi

Kızartmak için:

  • 3 adet yumurta
  • Yarım su bardağı mısır unu
  • 3/4 su bardağı fındık ya da mısır özü yağı

Hamsi kuşu tarifi Nasıl yapılır?

Hamsilerin kafalarını ve kılçıklarını ayıklayın. Kuyruklarını koparmayın.

Balıklarınızı parçalamadan bol suda yıkayın.

Kağıt havluyla iyice kurulayın.

Taze soğanların yeşil kısımlarını ince ince doğrayın.

Maydanozları ayıklayıp ince ince kıyın.

Biberin çekirdeklerini temizleyin ve etli kısımlarını küçük küpler halinde doğrayın.

Kuru soğanı da biberlerle aynı büyüklükte doğrayın.

Doğradığınız sebze ve yeşillikleri mısır unu, tuz ve baharatlarla iyice karıştırıp kıvamlı bir sos elde edin.

Hamsilerden bir tanesini sırtı alta gelecek şekilde tabağa koyun.

Üzerine hazırladığınız sostan sürüp diğer hamsiyi de sırtı üste gelecek şekilde sosun üzerine yapıştırın. Birbirine yapıştırdığınız hamsiler yassı bir köfte formunda olacak.

Yumurtaları derin bir kasede çırpın.

Hamsi köftelerinizi önce çırpılmış yumurtaya ardından mısır ununa bulayın.

Sıvı yağı iyice kızdırıp mısır ununa buladığınız hamsilerin iki tarafını da güzelce kızartın.

Tavadan alır almaz sıcak sıcak servis edin. Afiyet olsun…