Haluçka çorbası tarifi
Nohut ve hamurun eşsiz birleşmesiyle oluşan lezzetli bir çorba olan Haluçka tarifi yemek severler tarafından ilgi görüyor. Kastamonu ve Samsun yörelerimizde sıklıkla yapılsa da haluçka aslında bir göçmen yemeğidir. Tek başına bir öğün olma özelliği taşıyan haluçka nasıl yapılır merak ediyorsanız, işte haluçka çorbası tarifi, malzemeleri ve yapım aşamaları...
Yapımı için malzemeler
- 1 bardak nohut
- 1 adet tavuk budu
- Salça
- Yağ
- Tuz
Hamuru için;
- 5 bardak un
- 2 yumurta
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1 buçuk bardak su
Haluçka çorbası tarifi Nasıl yapılır?
Öncelikle nohutları akşamdan ıslatmanız gerekiyor.
Ertesi güne unu, suyu, yumurtayı ve tuzu bir kapta karıştırın ve yoğurun.
Sert bir hamur elde edin ve oklavayla çok ince olmayacak şekilde açın.
Yufkayı kenarları yarım santimetre genişliğinde karelere bölün. Hamurları yapışmaması için unlayın.
Bir tencerede nohut ve tavuğu haşlayın. Tuzunu ilave edin.
Haşlanan tavuğu bir kenara alın.
Nohutlar piştiği zaman yaptığınız hamurları da tencerenin içine ekleyin ve tavuğu tencerenin içine didikleyin.
Bir tavada yağ, tuz ve salçayı hafif kavurun.
Sosu çorbaya ekleyip, karıştırın.
Sıcak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.