GeriTatlı Tarifleri Halka tatlısı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Halka tatlısı tarifi

Halka tatlısı tarifi
Tatlı krizlerinizi bastıracak çıtır çıtır bir tatlı...

Tatlı krizlerinizi bastıracak çıtır çıtır bir tatlı...

  • Yağda
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 bardak toz şeker
  • 1 bardak su
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • Bir miktar tuz
  • Bir miktar irmik
  • Bir miktar pirinç unu
  • Bir miktar un

Halka tatlısı tarifi Nasıl yapılır?

Şerbet için 1 bardak toz şekeri 1 bardak suyu ateşe koyun. Şerbet piştikten sonra soğuması için kenara alın.

Diğer kalan malzemelerin hepsini karıştırıp bir hamur hazırlayın. 1 yumurta, 1 çay bardağı yoğurt, 1 çay bardağı süt, 1 paket kabartma tozu, 1 çimdik tuz, biraz irmik, biraz pirinç unu ve biraz un ilavesi ile çok katı olmayan çok da akışkan olmayan bir hamur hazırlayın.

Sıkma torbasına hazırladığınız hamuru doldurun. Yağı kızdırın. Sıkma torbasından yuvarlak şekilde hamurları kızgın yağa sıkın.

Kızarttığınız tatlıları servis tabağına çıkartın ve dilerseniz üstünü fıstık ile süsleyin.