Güllaç tatlısı tarifi
Saray mutfağından günümüze gelen güllaç tatlısı, ramazan ayıyla özdeşleşse de sıcak yaz ayları için de muhteşem bir seçim. Oldukça hafif olan güllaç tatlısı sofralarınızdan eksik olmayacak. Hazır güllaç yufkası ile dakikalar içerisinde hazırlayacağınız güllaç tatlısı, içine koyacağınız ceviz, fındık, fıstık gibi malzemelerle daha da güzelleşecek. Üzerini de mevsim meyveleriyle süsleyebilir ve tatlınıza renk katabilirsiniz. Peki güllaç tatlısı nasıl yapılır? İşte bembeyaz görüntüsüyle içinizi aydınlatacak güllaç tatlısı tarifi…
Yapımı için malzemeler
- 1,5 litre süt
- 1,5 su bardağı şeker
- 10 güllaç yaprağı
- 1 yemek kaşığı gül suyu (isteğe göre)
- Süslemek için fındık, fıstık, ceviz veya mevsim meyveleri
Güllaç tatlısı tarifi Nasıl yapılır?
Süt ve şekeri derin bir tencereye alın ve kaynatın.
Karışımı ocaktan aldıktan sonra arzu ederseniz gül suyu ekleyebilirsiniz.
Gül suyunu da ekledikten sonra karıştırın ve hazırlayacağınız kabın en altını bu karışımla ıslatın.
Güllaç yapraklarının parlak kısmı üste gelecek şekilde tepsiye dizin.
Her katı hazırladığınız karışımla ıslatın.
5 güllaç yaprağında bu işlemi uyguladıktan sonra içine fındık, fıstık veya ceviz koyun.
Üzerine diğer güllaç yapraklarını da aynı işlemi uygulayarak dizin.
Yapraklar bittikten sonra kalan sütü de tatlının üzerinde gezdirin.
Sütünü çekmesi için dinlenmeye bırakın.
Üzerini istediğiniz gibi mevsim meyveleri veya fındık, ceviz ile süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun...