GeriSalata Tarifleri Greçka (Karabuğday) salatası tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Greçka (Karabuğday) salatası tarifi

Greçka (Karabuğday) salatası tarifi

Greçka ya da Türkçe adıyla karabuğday, Rusya mutfağında çok sık karşımıza çıkan bir tohum. Bol miktarda protein içeren yağsız ve glütensiz bu tohum, özellikle diyet yapanlar için çok uygun. Kısa sürede yapıp zevkle yiyebileceğiniz nefis greçka salatası tarifimizi mutlaka denemelisiniz. Afiyet olsun…

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 su bardağı greçka
  • 1,5 su bardağı su
  • 1 adet kırmızı soğan
  • 2 adet kapya biber
  • Birkaç yaprak kıvırcık marul
  • 4-5 dal maydanoz
  • 4-5 dal roka
  • 3-4 adet ceviz ya da 10 adet fındık
  • 2-3 adet cherry domates
  • Tuz
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Nar ekşisi
  • Limon suyu

Greçka (Karabuğday) salatası tarifi Nasıl yapılır?

Greçkayı yıkayıp tencereye alın.

Üzerine 1,5 su bardağı su ekleyip suyunu çekene kadar haşlayın ve soğuması için kenara alın.

Bu esnada yeşillikleri ince ince kıyın.

Soğan ve biberi küp küp doğrayın.

Cevizin kabuklarını soyup çok ufak olmayacak şekilde parçalayın.

Domatesleri ikiye ayırın.

Soğuyan greçkaya diğer malzemeleri ekleyin.

Zeytinyağı, tuz, nar ekşisi ve limon suyu ile yaptığınız sosu salataya ekleyip karıştırın ve servis yapın. Afiyet olsun…