GeriSebze Yemeği Tarifleri Giresun usulü turşu aşı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Giresun usulü turşu aşı tarifi

Giresun usulü turşu aşı tarifi

Yazın bol bol sebze turşusu yapıp, kışın afiyetle yenildiği Karadeniz’de turşudan birçok farklı lezzet yapılıyor. Turşunun kavurması, kızartması gibi farklı biçimlerde hazırlanması da çok fazla tercih edilmesinin sebebi. Karadeniz yöresinin sevilen mutfağı Giresun mutfağında ise turşu aşını sofralarda görebilirsiniz. Sofralarınızı renklendirmek için farklı lezzetler arıyorsanız siz de turşu aşını deneyebilirsiniz. Birçok yörede içine farklı malzemeler koyularak hazırlanan turşu aşı nasıl yapılır?

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

Giresun usulü turşu aşı tarifi Nasıl yapılır?

  • Fasulye turşusunu tuzundan arındırmak için birkaç saat suyun içinde bekletin.
  • Ardından soğanları ince ince doğrayın.
  • Sudan çıkarıp süzdüğünüz fasulyeleri de birkaç parçaya bölün.
  • Derin bir tavada ısıttığınız yağın içinde soğanları kavurun.
  • Kavrulan soğanların üzerine fasulyeleri de ekleyip kavurmaya devam edin.
  • Ardından fasulye turşusu kavurmasına küçük küçük doğradığınız mısır ufaladığınız mısır ununu da ilave edin.
  • Karışıma birkaç kaşık su ekleyip pişirin.
  • Afiyet olsun.