GeriTavuk Yemeği Tarifleri Gınnıç tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Gınnıç tarifi

Gınnıç tarifi

Gınnıç, Yozgat mutfağının geleneksel yemeklerinden biri. Çerkez yemeği olarak bilinen gınnıç, 'gılnış' ve 'gırnış' gibi farklı isimlerle de bilinir. Tavuk ve hamur parçalarından oluşan bu geleneksel lezzeti çok beğeneceğinize eminiz. Denemeden geçmeyin. Şimdiden afiyet olsun...

  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 kilogram un
  • 1 adet bütün tavuk
  • Sarımsak
  • Tuz

Gınnıç tarifi Nasıl yapılır?

Un, soğuk tavuk suyu ve 1 yemek kaşığı tuzu kaseye alın.

Sert bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Ardından büyük bir beze haline getirin.

Oklava ile yaklaşık 3 santimetre kalınlığında açın ve ikiye bölün.

Yarım daire şeklindeki hamuru iki parmak kalınlığında şerit şeklinde kesin.

Şerit halinde kestiğiniz hamurları da erişteden biraz kalın olacak şekilde kesin.

Her parçaya iki parmağınızla bastırarak yuvarlayın.

Suyu kaynatın ve içine 1 yemek kaşığı tuz ekleyin.

Daha sonra hazırladığınız hamurları kaynayan suda haşlayın.

Piştikten sonra süzüp bir tepsiye alın.

Üzerine de didiklenmiş tavuk etini ekleyin.

Haşladığınız tavuğun suyunu da derin bir kaseye alın.

Dilerseniz üzerine tavuk suyu ve dövülmüş sarımsak ekleyerek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...