Geleli kebabı tarifi
Malatya’nın oldukça gelişmiş mutfağının bir parçası olan geleli kebabı, geçmişi Osmanlı İmparatorluğu’na dayanan yemeklerden. Yaz aylarında taze patlıcanlarla yapabileceğiniz en nefis yemeklerden biri olan geleli kebabının malzemeleri ve yapılış aşamaları aşağıda. Afiyet olsun…
Yapımı için malzemeler
- 2 kilogram patlıcan
- 750 gram kuzu kuşbaşı
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet kuru soğan
- 3-4 adet sivri biber
- 2 adet domates
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 su bardağı kaynar su
- Tuz
Servis için:
- 2 yemek kaşığı tereyağı
Geleli kebabı tarifi Nasıl yapılır?
Patlıcanları közleyip soyun.
Küp küp doğrayıp tuz ilave ettiğiniz patlıcanları fırın kabının tabanına dizin.
Soğanı, biberi ve domatesi yemeklik doğrayın.
Sıvı yağı tencerede kızdırıp eti yağda kavurun.
Etlerin rengi dönünce soğanı ve biberi ekleyip birkaç dakika daha kavurun.
Ardından domatesi ve salçayı ekleyip birkaç dakika daha kavurmaya devam edin.
Üzerine sıcak suyu ekleyip kapağı kapalı halde etler yumuşayana kadar pişirin.
Etler suyunu çekince yemeği ocaktan alın.
Tuzunu ilave edip karıştırdıktan sonra etleri patlıcanların üzerine yayın.
Fırını 190 dereceye ayarlayıp ısıttıktan sonra yemeği fırına verin.
15 dakika pişirdiğiniz yemeği fırından alın.
Tereyağını ayrı bir tavada kızdırın ve yemeğin üzerine gezdirin.
Geleli kebabı hazır. Afiyet olsun…