GeriÇorba Tarifleri Geleçoş tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Geleçoş tarifi

Geleçoş tarifi

Çok fazla bilinmeyen ama Giresun’da çok sık tüketilen geleçoş, birçok yörede farklı biçimlerde yapılmaktadır. Karadeniz’in birçok yöresinde bile farklı farklı adlandırılan geleçoş nasıl yapılır? Yöresel lezzet severler için geleçoş tarifi ve malzemeleri aşağıda…

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 500 gram süzme yoğurt
  • Yarım bayat ekmek
  • 1 su bardağı su
  • Nane
  • Tereyağı
  • Tuz 

Geleçoş tarifi Nasıl yapılır?

  • Süzme yoğurdu derin bir tencereye koyun.
  • Kısık ateşte ısıtın.
  • Bayat ekmekleri parçalara bölerek ısıtılan yoğurda ilave edin.
  • Ardından tuzunu da ekleyerek karıştırın.
  • Servis ederken küçük bir tavada tereyağını eritip içine naneyi ekleyin.
  • Geleçoşun üzerine dökün.
  • Sıcak olarak servis edin.
  • Afiyet olsun.