GeriEt Yemeği Tarifleri Galacoş tarifi (Bayburt)
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Galacoş tarifi (Bayburt)

Galacoş tarifi (Bayburt)

Kara şimşek olarak bilinen yeşil mercimekle hazırlanan Bayburt galacoş yemeği Gelinim Mutfakta yarışması ile birlikte aranan yemekler arasında yerini aldı. Bayburt, Gümüşhane gibi illerde sıkça yapılan galacoş tarifi oldukça vitaminli ve aynı zamanda doyurucu... Peki, galacoş yemeği nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte, Bayburt galacoş tarifi...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 su bardağı yeşil mercimek
  • 1 tane lavaş veya pide
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Soğanlı yağı için;

  • 3 tane kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Sosu için;

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı tuz

Galacoş tarifi (Bayburt) Nasıl yapılır?

Mercimeği tencereye alıp, üzerini aşacak kadar su ekleyin ve tuzunu ekleyip, haşlayın.

Soğanları küçük küp küp doğrayıp yağda ara ara karıştırarak pembeleşinceye kadar kavurun.

Pideveya lavaşları küçük parçalar halinde doğrayın, derin bir tabak içine koyun.

Diğer yandan yoğurdu tencereye alın, suyunu tuzunu ekledikten sonra, topaklığı gidene kadar karıştırın, ocağın üzerinde ılınana kadar bekletin.

Ilındıktan sonra ekmeklerin üzerine dökün.

Ardından, haşlanmış mercimeği süzün ve ekmeklerin üzerine yayarak gezridin.

Kavurduğumuz soğanı da üzerine serpin.

Tereyağını da ocakta eritip sosu yemeğin üzerine gezdirin. Afiyet olsun.