Son Güncelleme:
Fıstıklı katmer tarifi
Gaziantep mutfağının ünlü tatlısı katmer son dönemde çok popüler oldu. Birbiri ardına müşterilerine katmer servisi yapan mekanlar açılıyor. Elbette ustasının yaptığı katmerin tadı başka ama sizin yaptığınız da en az o kadar lezzetli olabilir. Nasıl mı? İşte bu tarifle...
Yapımı için malzemeler
- 6 adet baklavalık yufka
İçi için
- 2 yemek kaşığı kaymak
- 4 yemek kaşığı dövülmüş yeşil fıstık
- 2 yemek kaşığı toz şeker veya pudra şekeri
- 1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
Üzerine
- Yeşil fıstık
- Pudra şekeri
Fıstıklı katmer tarifi Nasıl yapılır?
3 adet yufkayı üst üste koyun. Fırça ile erimiş tereyağını her yerine sürün. Karıştırdığınız pudra şekeri ve fıstığı her yerine serpin. Kaymaktan parçalar ekleyip kenarlarını içine katlayarak katmer şekli verin.
Genişçe bir tavada önlü arkalı pişirin. Bıçakla ufak karelere bölüp üzerine yine pudra şekeri ve toz fıstık serpin. Sıcak servis edin.