Fırınlanmış ızgara bonfile tarifi
Bonfile etin en lezzetli, en kaliteli parçalarından. Doğru pişirildiğinde lokum gibi olan bonfileyi dilimlenmiş olarak pişirebileceğiniz gibi bütün halde pişirip öyle de dilimleyebilirsiniz. Biz bu tarifimizde bonfileyi ızgara tavada mühürleyip fırında son haline getirdik. Siz de deneyin, çok beğeneceksiniz. Afiyet olsun…
Yapımı için malzemeler
- 500 gram parça bonfile
- Zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
Fırınlanmış ızgara bonfile tarifi Nasıl yapılır?
Eti pişirmeye başlamadan yarım saat kadar önce buzdolabından çıkarıp oda sıcaklığına gelene kadar bekleyin.
Fırına dayanıklı döküm ızgara tavayı ocağa koyup altını açın ve 10 dakika kadar ısıtın.
Etin üzerine zeytinyağı gezdirin; deniz tuzu ve karabiber serpin.
Elinizle ovalayarak tuz ve karabiberi ete yedirin.
Eti tavaya alın.
Fırını 200 dereceye ayarlayıp ısıtmaya başlayın.
Etin tüm yüzlerini 3’er dakika tavada mühürleyin.
Mühürlenen eti tavadan çıkarmadan fırına verin.
Eti 10 dakika da fırında pişirdikten sonra tavadan alıp 2-3 dakika dinlendirin.
Ardından dilimleyip buharda sebzeler, püre ya da kızartma patatesle servis edin. Afiyet olsun…
ÇITIR ÇITIR KİBRİT PATATES TARİFİMİZ İÇİN TIKLAYIN