GeriTavuk Yemeği Tarifleri Fırında tavuk kanatları tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Fırında tavuk kanatları tarifi

Fırında tavuk kanatları tarifi

Tavuk kanatlarının sosla harmanlanmış enfes tadı damağınızda kalacak...

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 15 adet tavuk kanadı
  • Yarım kahve fincanı bal
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı soya sosu
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı karabiber

Fırında tavuk kanatları tarifi Nasıl yapılır?

Derince bir kasenin içinde soya sosu, karabiber, bal, tuz ve kırmızı biberi iyice çırpıp karıştırın. Daha sonra buzdolabında 2 saat bekletin.

Tavuk kanatlarını ateşte çevirerek tütsüleyin ve una bulayın. Kanatları hazırladığınız sosa bulayın. Isıya dayanıklı cam bir fırın kabına dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 45 dakika, tavuklar kızarıncaya kadar pişirin.