Fırında sebzeli poşe yumurta tarifi
Hafta sonu kahvaltısına arkadaşlarınızı çağırmanıza vesile olacak çok güzel bir tarifimiz var: Fırında sebzeli poşe yumurta. Sebze ve yumurta sayesinde çok doyurucu bir o kadar da enerji verici farklı bir lezzet. Vejetaryen bir öğün olabilecek bu tarifin yapımı ise basit ve zevkli… İşte fırında sebzeli poşe yumurta tarifi…
Yapımı için malzemeler
- 2 adet yumurta
- Üzüm sirkesi
- 1 adet havuç
- 5 adet taze fasulye
- 1 adet kırmızı soğan
- 10 adet bamya
- 2-3 dal taze kekik
- 1 dilim ekşi mayalı ekmek
- Zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
Sos için:
- 1 adet yumurta sarısı
- Yarım limonun suyu
- 250 mililitre zeytinyağı
- 3 dal tarhun
- Tuz
Fırında sebzeli poşe yumurta tarifi Nasıl yapılır?
İlk iş olarak tüm sebzeleri iyice yıkayıp ayıklayın.
Havucu doğrayın ve fasulyelerle birlikte buharda 10 dakika pişirin.
Fırınınızın ızgara bölümünü 200 dereceye getirin.
Soğanı 6 dilime ayırın.
Bamyalar ve soğan dilimlerini tuz, karabiber, kekik ve zeytinyağıyla karıştırıp ayrı tepsilerde kızarana kadar fırınlayın. (Bamyalar için 5 dakika, soğan için 8-9 dakika)
Sos için, yumurta sarısını limon suyuyla çırpın.
Zeytinyağını azar azar ekleyerek kıvamlı bir mayonez elde edin.
Tarhunu temizleyip doğrayın, sosu tuz ve tarhunla lezzetlendirin.
Ekmek dilimini zeytinyağı ile yağlayıp fırının ızgarasında kızartın.
Kızarttığınız dilimin üzerine hazırladığınız sosu sürün.
Tüm sebzeleri karıştırıp soslu ekmeğin üzerine yerleştirin.
Poşe yumurta için, bir sos tenceresine 3 bardak su doldurup kaynama noktasına getirin ve sirkeyi ekleyin.
Bir kaşıkla suyun içinde küçük bir girdap oluşturun.
Ayrı bir kabın içine kırdığınız soğuk yumurtaları teker teker girdabın içine yuvarlayın.
2 dakika sonra kevgir yardımıyla yumurtaları sudan alın, peçeteyle kurulayın.
Hazırladığınız ekmek ve sebzelerin üzerine yumurtaları yerleştirin.
Yemeğiniz hazır. Afiyet olsun…