GeriEt Yemeği Tarifleri Fırında incik tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Fırında incik tarifi

Fırında incik tarifi

Yöresel bir tat olan fırında incik, vazgeçemediğiniz tatlar listesine ekleyeceksiniz!

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 6 adet kuzu incik
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Fırında incik tarifi Nasıl yapılır?

İncikleri bol suda yıkayıp, tencerede üzerini kapatacak kadar suyun içinde 4-5 dakika bekletin. Tuz, karabiber atın. Kısık ateşte iyice pişirin. Etler kemiklerinden ayrılmaya başlayınca incik pişmiş demektir.

İncikleri tencereden alın. Bir bardak et suyuyla yoğurdu karıştırın. İncikleri fırına dayanıklı bir kaba koyun. Üzerine yoğurtlu sosu dökün.

200 derecedeki fırında, üstleri nar gibi kızarana kadar pişirip, servise hazırlayın. İncikler fırında pişerken kurumamaları için ara sıra üstlerine kepçeyle et suyundan gezdirin.