GeriTatlı Tarifleri Fındıkzade tatlısı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Fındıkzade tatlısı tarifi

Fındıkzade tatlısı tarifi

Yumuşacık keki ve kremasıyla fındıkzade tatlısını çok beğeneceksiniz. Çay saatlerinizin en güzel eşlikçilerinden biri haline gelecek bu tarifi özel günlerde de kolayca yapabilrisiniz. Peki fındıkzade tatlısı nasıl yapılır? İşte fındıkzade tatlısı tarifi ve malzeme listesi...

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı sıvı yağı
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı toz fındık
  • 1 su bardağı galeta unu
  • 1 su bardağı Hindistan cevizi
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Şerbeti için:

  • 1,5 su bardağı su
  • 1 su bardağı şeker
  • 1-2 damla limon suyu

Üzeri için:

  • 1 paket toz krem şanti
  • 1 su bardağı soğuk süt

Fındıkzade tatlısı tarifi Nasıl yapılır?

İlk olarak tatlınızın şerbetini hazırlayın. Şerbet için su ve şekeri bir tencerede şeker eriyene kadar kaynatın.

Kaynamaya başladıktan sonra içine limon suyunu ekleyin ve şerbeti soğumaya bırakın.

Fındıkları mutfak robotundan geçirerek toz haline getirin.

Bir kasede yumurta ve şekeri güzelce çırpın.

Üzerine kek için diğer malzemeleri de ilave edip homojen bir karışım elde edene kadar çırpın.

Kek hamurunuzu yağlanmış fırın kabına alın.

Kekinizi önceden 170 derecede ısıtılmıi fırına verip, 35 dakika kadar pişirin.

Kek fırından çıkınca soğuyan şerbeti üzerine dökün.

Diğer taraftan da üzeri için kremayı hazırlayın.

Kek şerbeti çekerken süt ve toz krem şantiyi çırpın.

Şerbetini çeken kekin üzerine kremayı eşit bir şekilde yayın.

Tatlınızı buzdolabında birkaç saat dinlendirdikten sonra dilimleyip servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...