GeriMakarna Tarifleri Fettuccine alfredo tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Fettuccine alfredo tarifi

Fettuccine alfredo tarifi

Çok klasik bir makarna tarifimiz daha var: Fettuccine alfredo. Bu kez içine protein olarak tavuk ekledik. Krema ve parmesan peyniriyle lezzetini, üzerine serptiğimiz maydanozlarla da görüntüsünü mükemmelleştirdik. Yiyen herkesin bayılacağı bir yemek çıktı ortaya. Tarifi hemen aşağıda...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 250-300 gram fettuccine
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı krema
  • Yarım su bardağı parmesan
  • 1 tavuk göğsü
  • Tuz
  • Karabiber
  • 4-5 dal maydanoz

Fettuccine alfredo tarifi Nasıl yapılır?

Makarnanızı suda haşlayıp süzün. Bir tavaya bir kaşık tereyağını alıp eritin. Bu sırada ince doğradığınız tavuk göğsüne tuz ve karabiber ekleyip harmanlayın.

Tavuğunuzu tavaya alıp güzelce soteleyin. Sotelediğiniz tavuğu bir tabağa aktarın ve aynı tavayla işlemlere devam edin.

Tavanıza kremayı ve bir yemek kaşığı tereyağını ekleyerek birkaç dakika pişirin. Parmesan peynirini de karışıma ilave edin ve birkaç dakika iyice karışana kadar karıştırın.

Tavanın altını kapattıktan sonra içine süzmüş olduğunuz makarnanızı alıp güzelce harmanladıktan sonra üzerine ince kıyılmış maydanoz serpip maydanoz servis edebilirsiniz.