GeriMeze Tarifleri Fasulye turşusu tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Fasulye turşusu tarifi

Fasulye turşusu tarifi

Karadeniz yöresinin eşsiz lezzeti fasulye turşusunu evde kolaylıkla kurabilirsiniz. Özellikle de yaz aylarında, mevsiminde yetişmiş fasulyelerden yapacağınız bu turşu muhteşem olacak. Yazın hazırladığınız bu turşu sizi tüm kış sizi mevsim fasulyesi lezzetinden mahrum bırakmayacak. Yanında servis ettiğiniz her yemeğe lezzet katacak fasulye turşusu nasıl yapılır? İşte tarifimiz...

  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 kilogram yeşil fasulye
  • 1 su bardağı üzüm sirkesi
  • 3 baş sarımsak
  • 8 su bardağı içme suyu
  • 3 yemek kaşığı kaya tuzu

Fasulye turşusu tarifi Nasıl yapılır?

Büyük boy tencerenin yarısına yakın su doldurun ve kaynamaya bırakın.

Kaynamaya başladığında yıkadığınız fasulyeler azar azar tencereye atın.

Fasulyeleri birkaç kere alt üst edip, rengi değiştiğinde alın. Fasulyeyi haşlamamaya dikkat edin.

Çıkarılan fasulyeleri geniş bir tepsiye alın ve soğumaya bırakın.

Sarımsakları ince ince doğrayın.

Cam kavanoz içine biraz sarımsak biraz fasulye koyun ve malzemeniz bitene kadar bu işlemi uygulayın.

Daha sonra 3 yemek kaşığı kaya tuzu ve 1,5 su bardağı sirkeyi suyun içinde karıştırın.

Kavanozun içine boşaltın ve ağzını iyice kapayıp, serin bir yerde bekletin.

Afiyet olsun.