GeriSebze Yemeği Tarifleri Fasulye diblesi tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Fasulye diblesi tarifi

Fasulye diblesi tarifi

Fındığıyla adından bahsettiren Giresun, sebze yemekleriyle de dikkatleri üzerine çekiyor. Fasulye diblesi, yöresel lezzetleri sevenler için mutlaka denenmesi gereken bir tarif. Taze fasulyeden yapılan bu yemek, hafif bir şeyler yemek istediğiniz anda kurtarıcı olacak. Hem sağlıklı hem de doyurucu fasulye diblesi nasıl yapılır? Yemeklerinizin yanında servis edebileceğiniz gibi, fasulye diblesi ile beş çaylarınıza da renk katabilirsiniz.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 500 gram taze fasulye
  • 2 adet domates
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Fasulye diblesi tarifi Nasıl yapılır?

  • Soğanı küp şeklinde doğrayın.
  • Fasulyeleri ayıklayın ve ince ince doğrayın.
  • Domateslerin de kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın.
  • Bir tencerenin içine tereyağı, zeytinyağı ve soğanları koyun. Malzemeleri karıştırarak kavurun.
  • Biraz kavrulduktan sonra üzerine fasulyeleri ilave edin.
  • Fasulyeleri de bir miktar soteledikten sonra domatesleri ekleyin.
  • Güzelce karıştırın ve fasulyelerin pişmesi için su ilave edin.
  • Fasulyeler hafifçe pişmeye başladığında pirinç, tuz ve baharatları ekleyin.
  • Pirinçler şişip suyunu çekene kadar pişirmeye devam edin.
  • Afiyet olsun.