Yoğurt çorbası tarifi
Yoğurt çorbası, sofraların vazgeçilmez tariflerinden biri. Her mevsim tüketilebilen bu çorba hazırlanırken dikkat edilmesi gereken en önemli püf noktası yoğurdu eklemeden önce iyice ılıştırmak. Ayrıca tuzunu da en ilave edin. Peki Peki yoğurt çorbası nasıl yapılır? İşte mutfağımızın geleneksel lezzeti yoğurt çorbası tarifi ve malzeme listesi... Şimdiden afiyet olsun...
Yapımı için malzemeler
- 1,5 su bardağı yoğurt
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı un
- 1 çay bardağı pirinç veya tel/arpa şehriye
- 5 veya 6 bardak su
- Tuz
Üzeri için:
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Yoğurt çorbası tarifi Nasıl yapılır?
İlk olarak yumurtayım güzelce çırpın.
Ardından yoğurtla karıştırın.
Unu da ilave edip güzelce çırpın. Eğer koyu kıvamlı bir çorba istemiyorsanız unu eklemeyebilirsiniz.
Suyu tencereye alın. İçine yoğurtlu ve yumurtalı karışımı ekleyin.
Sürekli karıştırarak pişirin.
Çorbanız kaynayınca şehriyeleri veya yıkanmış pirinci ekleyin. İyice pişene kadar çorbanızı kaynatın.
Altını kapattıktan sonra tuzunu ekleyin.
En son tereyağını kızdırıp naneleri içinde bir çevirdikten sonra çorbanın üzerine gezdirin.
Afiyet olsun...