GeriMutfak Tüyoları Gelinim Mutfakta perdeli düğün pilavı tarifi: Perdeli düğün pilavı nasıl yapılır?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Gelinim Mutfakta perdeli düğün pilavı tarifi: Perdeli düğün pilavı nasıl yapılır?

Gelinim Mutfakta perdeli düğün pilavı tarifi: Perdeli düğün pilavı nasıl yapılır?

Akşam yemeği hazırlıklarına başlayan ekran başındaki izleyiciler Gelinim Mutfakta perdeli düğün pilavı tarifi için araştırmalara başladı. Programda hünerlerini sergileyen gelin adayları bugün prtatik perdeli düğün pilavı hazırlayacak. Peki, Gelinim Mutfakta perdeli düğün pilavı nasıl yapılır? İşte, perdeli düğün pilavı tarifi ve malzemeleri...

Gelinim Mutfakta perdeli düğün pilavı tarifi ile merak konusu oldu. Haftanın son yemeği olan perdeli düğün pilavı tarifini yapan gelinlerin yanı sıra ekran başındakiler de hazırlıklara başladı. İşte, Gelinim Mutfakta perdeli düğün pilavı tarifi detayları...

PERDELİ DÜĞÜN PİLAVI MALZEMELERİ

Pilavı için;

2 su bardağı baldo pirinç

100 gram tuzsuz yer fıstığı

2 yemek kaşığı kuş üzümü

2 yemek kaşığı çiçek yağı

1 yemek kaşığı haspir

1 çay kaşığı tarçın

1 tatlı kaşığı toz şeker

1 tatlı kaşığı tuz

Üst kısmı için;

500 gram tavuk kalça şiş

2 yemek kaşığı çiçek yağı

1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber

1 tatlı kaşığı kekik

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı tuz

Perdesi için;

6 adet lavaş

4 yemek kaşığı tereyağı

PERDELİ DÜĞÜN PİLAVI NASIL YAPILIR?

Öncelikle pilavı için pirinçleri sıcak suda yirmi dakika kadar bekletin.

Şişen pirinçleri süzün. Pilavı tenceresine yağı kızdınırın ve yer fıstığını rengi dönene kadar kavurun.

Ardından pirinçleri de ekleyip kavurmaya devam edin.

Sonrasında 2 buçuk su bardağı kaynar suyu pirinçlere ekleyin.

Tuz ve baharatlarını da ilave edip kapağını kapatarak pişirmeye bırakın.

Diğer yandan üst kısmı için; kaseye baharatları alarak harmanlayın.

Tavukları karışıma bulayıp kızgın yağda kızartın ve pilava ekleyerek karıştırın.

Pilavı tek kişilik fırın kaselerinin alt kısmını biraz yağlayın.

Üzerine lavaşları yerleştirin.

İçine piavınızdan birer kepçe paylaştırın.

Bohça şeklinde kapattıktan sonra üzerine tereyağını gezdirin ve 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirin.

Perde pilavını serviz tabağına ters çevirerek sunuma hazırlayın.

Afiyet olsun...

 

False