GeriKahvaltılık Tarifleri Ev yapımı kırma zeytin tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Ev yapımı kırma zeytin tarifi

Ev yapımı kırma zeytin tarifi

Zeytin, kahvaltı sofralarının olmazsa olmazıdır. Siz de hazır almak yerine çiğ halini alarak kendi zeytininizi evde kurabilirsiniz. Ege'nin enfes tadı sofranıza gelsin. İşte kırma zeytin tarifi... Şimdiden afiyet olsun...

  • Çiğ
  • 6+ Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 litre su
  • 500 gram zeytin
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 su bardağı zeytinyağı

Ev yapımı kırma zeytin tarifi Nasıl yapılır?

Zeytinleri yıkayın, ayıklayın ve mutfakta kıracaksanız altına eski yıpranmış bir havlu serin.

Çekiç kullanarak çekirdekleri zedelenmeden kırın ve kavanoza doldurun.

Üstünü tamamen dolduracak kadar su koyun ve suyu her gün değiştirin.

10-15 gün sonra zeytinlerin acılığı gidince suyunu süzün, zeytinyağı ve tuz ekleyerek kavanozlara alın.

İsteğe göre baharat ekleyebilirsiniz.

Afiyet olsun...