Fotoğraf: iStock
Son Güncelleme:
Etli siron tarifi
Ülkemizin birçok bölgesinde farklı isimlerle yapılan siron, Karadeniz Bölgesi’nde çok sık tüketiliyor. Hazır siron hamuru ile yapabilir veya kendiniz hazırlayabilirsiniz. Ani misafirler için pratik bir şeyler hazırlamanız gerektiğinde imdadınıza koşacak. Üzerine et veya kıyma koyabilir, dilerseniz sadece yoğurt ve sos ile de hazırlayabilirsiniz. Peki Giresun mutfağında siron nasıl yapılır? İşte size cevabı…
Yapımı için malzemeler
- 4 adet yufka
- 200 gram dana eti
- 200 gram yoğurt
- 1 adet soğan
- 1 adet domates
- Pul biber
- Tuz
- Sarımsak
Etli siron tarifi Nasıl yapılır?
- Öncelikle dana etini haşlayın.
- Ardından soğanı ince ince doğrayın ve yağda kavurun.
- Haşladığınız dana etini küçük parçalara bölerek, soğanlara ilave edin.
- Domatesi de küp küp doğradıktan sonra tencereye ilave edin.
- Tuzunu da ekleyerek piştikten sonra ocaktan alın.
- Yufkaları ortadan ikiye katlayın ve rulo şeklinde sarın.
- Ruloları iki parmak genişliğinde kestikten sonra bir tepsiye dik biçimde yerleştirin.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dakika üstü kızarana kadar pişirin.
- Fırından çıkardıktan sonra servis kabına alın ve üzerine haşladığınız etin suyundan biraz gezdirin.
- Ardından üstüne hazırladığınız eti koyun.
- Üzerine dökeceğiniz yoğurdun içine isim sarımsak rendeleyin.
- Ardından etin üzerine dökün.
- Az yağda pul biberi kızartıp, yoğurdun üzerinde gezdirin.
- Lezzetli etli siron hazır.
- Afiyet olsun.