GeriSebze Yemeği Tarifleri Etli kara lahana sarması tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Etli kara lahana sarması tarifi

Etli kara lahana sarması tarifi

Alabildiğine yeşilin hakim olduğu Karadeniz’in zengin mutfağında da yeşil oldukça hakim. Üzüm yaprağı, dut yaprağı gibi birçok şekilde hazırlanabilen sarmayı, Karadeniz’de kara lahana ile sıklıkla görebilirsiniz. Giresun ile özdeşleşmiş, içine bol kıyma, üzerine salçalı sos ile yemelere doyamayacağınız etli kara lahana sarması nasıl yapılır? Sofraların baş tacı olan sarmanın her türü çok seviliyor. İşte size etli kara lahana sarması tarifi…

  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 demet karalahana
  • 500 gram kıyma
  • 1,5 su bardağı pirinç
  • Yarım demet maydanoz
  • 2 adet soğan
  • 1 çorba kaşığı salça
  • Tuz

Etli kara lahana sarması tarifi Nasıl yapılır?

  • Karalahanaları güzelce yıkayın.
  • Saplarını kopardıktan sonra haşlayın.
  • Haşlarken çok fazla yumuşamamasına mutlaka dikkat edin. Çok yumuşayan lahanalar sarmanızı zorlaştıracaktır.
  • Lahanalar soğurken, pirinçleri yıkayın.
  • Ardından soğanları ince ince doğrayın.
  • Kıyma, maydanoz ve tuzu da ilave ederek iç malzemeleri karıştırın.
  • Kara lahana yapraklarını sarmadan önce büyüklüğüne göre ikiye veya dörde bölün.
  • Hazırlamış olduğumuz karışımdan bir miktar koyun ve sarın.
  • Sarmaları tencereye dizin.
  • Üzerine sulandırılmış salça, tuz ve sıcak su koyarak pişirin.
  • Etli kara lahana sarmanız hazır.
  • Afiyet olsun.