GeriSebze Yemeği Tarifleri Etli bezelye tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Etli bezelye tarifi

Etli bezelye tarifi

Tazesiyle, dondurulmuşuyla, konservesiyle dört mevsim sofralarımızdan eksik olmayan bezelyenin zeytinyağlısı da etlisi de çok nefis oluyor. İçine biraz da patates ve havuç eklediniz mi, enfes bir yemeğe dönüşen bezelyeyi bir de bizim tarifimizle denemeye ne dersiniz? İşte Lezizz farkıyla etli bezelye tarifi...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 500 gram soyulmuş bezelye
  • 3 tane patates
  • 1 adet havuç
  • 250 gram kıyma ya da kuşbaşı et
  • 1 adet büyük boy soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 3 çorba kaşığı tereyağı
  • 2 çorba kaşığı salça
  • Tuz
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 2,5 su bardağı sıcak su

Etli bezelye tarifi Nasıl yapılır?

Soğan ve sarımsağı soyup, ince ince kıyın.

Tereyağı ile soğanları kavurun.

Soğanlar pembeleşince, kıymayı ya da kuşbaşını da ekleyip kavurun.

Ardından tuzu, soyulup küp küp doğranmış patatesleri, havucu sarımsakları tencere ekleyin.

Su ile birlikte inceltilmiş salçayı ve kırmızı biberi ilave ederek, 10 dakika yüksek ateşte, kaynamaya başladıktan 5 dakika sonra kısık ateşte 20-25 dakika pişirin.