GeriÇorba Tarifleri Et suyu tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Et suyu tarifi

Et suyu tarifi

Lezzetli çorba ve pilavların en önemli sırrı içindeki et suyudur. Marketten hazır tablet et suyu alıp kullanmak tabii ki bir tercih ama kendi yaptığınız et suyunun tadını başka hiçbir şeyde bulamayacağınızı da biliyorsunuzdur. İşte sizin için enfes bir et suyu tarifi...

  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 3-4 parça ilikli kemik
  • 3 litre su
  • 1 tane soğan
  • 3-4 diş sarımsak
  • 1 tane havuç
  • 1 tane defne yaprağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Arzuya göre diğer baharatlar

Et suyu tarifi Nasıl yapılır?

İlk olarak ilikli kemikleri alıp bir süre kanının akması için suda bekletin. Kanı akıtılan kemikleri daha sonra 200 derece fırında üstleri kızarana kadar tutun.

Fırında kızaran kemiklerinizi tencereye yerleştirin. Kemiklerinin üzerine 3 litre su, rendelenmiş soğan, havuç ve sarımsağı ekleyin. Baharatları ve defne yaprağını da ekledikten sonra ocağa alıp kaynamasını bekleyin. Kaynamaya başlayan kemik suyunun altını kısın ve kısık ateşte 4-5 saat kadar kaynatın.

Kemikler piştikten sonra eğer kemikte et parçaları varsa ayıklayın. Suyunu süzünce et suyunuz kullanıma hazır. İsteğe göre daha sonra kullanmak için tek kullanımlık kaplara koyup dondurucuda saklayabilirsiniz.