GeriEt Yemeği Tarifleri Et sote tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Et sote tarifi

Et sote tarifi

Hep birlikte yemeklerin yendiği sofralarda ana yemek çok önemlidir. Hele de ana yemekte et varsa mutlaka lokum gibi olmalıdır. Etle yapılabilecek en kolay yemek et sote nasıl yapılır? İçine attığınız renkli biberlerle süsleyeceğiniz lezzetli et sotenin malzemeleri ve hazırlanışı içeriğimizde… Keyifli akşam yemekleriniz için şimdiden afiyet olsun.

  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 350 gram sotelik et
  • 1 adet kuru soğan
  • 2-3 adet biber
  • 2-3 adet domates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Yarım kahve fincanı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karışık baharat

Et sote tarifi Nasıl yapılır?

Dana etini sotelik olacak şekilde küçük küçük doğrayın.

Domateslerin de kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın.

Biberlerin içlerini temizleyip biraz büyük boyutlarda doğrayın.

Son olarak soğanı yemeklik doğrayın.

Ardından uygun bir tencerede yağı kızdırın.

Etleri tencereye ekleyerek etraflarını mühürleyene kadar yüksek ateşte karıştırın.

Suyunu çeken etlere soğan ve biberleri de ilave edin. Karıştırarak kapağını kapatın.

Sebzeler diriliğini kaybedene kadar soteleyin ve sonrasında domates ile salçayı ilave edin.

Güzelce kavurun ve tencerenin kapağını kapatarak orta ateşte pişirmeye devam edin.

Domateslerimiz de kavrulduktan sonra sıcak suyu ve dilediğiniz baharatları, tuzu ekleyerek tencerenin kapağını kapın.

Kısık ateşte etler yumuşayana kadar pişirin.

Soğutmadan servis edin. Afiyet olsun...