Bu tarif mutfakvetatlar.blogspot.com yazarı Selma Mollaoğlu'na aittir.
Son Güncelleme:
Enginar püresi tarifi
Lezzetli ve sağlıklı mükemmel bir tat...
Yapımı için malzemeler
- 3 adet enginar çanağı
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1-2 diş sarımsak
- Bir tutam dereotu
- Limon suyu
- Tuz
- Karabiber
Enginar püresi tarifi Nasıl yapılır?
Bir tencereye enginar çanaklarını, 1 yemek kaşığı limon suyunu ve üzerini geçecek kadar suyu ekleyin. Enginarlar yumuşayıncaya kadar haşlayın.
Haşlanan enginarları, sarımsak, limon suyu, zeytinyağı, tuz ve karabiberi blender'da çekin. Arzu ederseniz çok az kimyon da ekleyebilirsiniz.
İnce kıyım doğranmış dereotunu ekleyip karıştırın ve servis tabağına alın. Üzerini süsleyin.