Elmalı turta tarifi
Elmalı turta ülkemize ABD'den gelmiş lezzetlerden. Amerikalıların özel günlerde mutlaka sofralarında yer verdikleri bu tatlıyı siz de evinizde yapabilirsiniz. Bu bu tarifimizde elmalı turtayı Türk dama zevkine uygun hale getirdik. Ortaya nefis bir sonuç çıktı. Servis ederken yanına bir top da dondurma koyarsanız tadından yenmeyeceğini unutmayın.
Yapımı için malzemeler
- 2 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 adet yumurta
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 paket vanilya
- Alabildiğince un
Üzeri için:
- 4 adet elma (rendelenecek)
- 1 su bardağı ceviz içi (dövülmüş)
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
Elmalı turta tarifi Nasıl yapılır?
Sıvı yağ, toz şeker, yumurta, karbonat ve vanilyayı karıştırın. Ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yavaş yavaş un ilave ederek yoğurun. Hafif akışkan bir hamur elde edin. Hamuru biri küçük biri büyük iki parçaya bölün, küçük parçayı buzdolabına kaldırın.
Büyük hamurunuzdan parçalar koparıp yağlanmış muffin kalıplarının zeminine biraz bastırarak yerleştirin.
Diğer yanda tavaya rendelenmiş elmaları, cevizi, şeker ve tarçını koyarak kavurun. Soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra kalıpların içine elmalı harçtan birer kaşık koyun.
Ayırdığınız hamuru rendeleyerek muffin kalıplarının üzerine yerleştirin. 180 derecede üstleri kızarana kadar pişirin.