Elmalı şekerpare tarifi
Şekerparenin elma ile eşsiz uyumu damağınızda enfes bir tat bırakacak.
Yapımı için malzemeler
- 1 çay bardağı toz şeker
- 2 adet yumurta
- 125 gram tereyağı
- Yarım su bardağı toz şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay bardağı fındık
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- Yarım su bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı ceviz
- Aldığı kadar un
- 4 adet elma
- 1,5 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
- Çeyrek limonun suyu
Elmalı şekerpare tarifi Nasıl yapılır?
Elmanın kabuklarını soyun ve rendeleyin. Rendelenen elmaları, toz şekeri ve tarçını orta boy bir tavaya koyun, elmalar suyu tamamen çekene kadar karıştırarak pişirin. Elmalar suyunu çekince ocaktan alın ve çekilmiş cevizi ilave edip karıştırın.
Tereyağını eritip soğuttuktan sonra yumurtaları içine kırın, ardından kabartma tozu, şeker ve yoğurdu ekleyin, iyice karıştırın. Unu azar azar ilave edin ve elinize yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Hamurdan çok büyük olmayan parçalar koparın, yarım santimetre kalınlığında açın ve su bardağının ağzıyla parçalar kesin. Kestiğiniz parçanın ortasına hazırladığınız karışımı 1 tatlı kaşığı ilave edip kenarlarını büzerek kapatıp elinizde ezmeden yuvarlayın. Yağlı kağıdın üstüne sırayla dizin, ortalarına fındık batırın.
200 derecede ısıtılmış fırında alt üstü kızarana kadar pişirin. Şerbeti için tüm malzemeyi geniş bir tencerede karıştırarak pişirip iyice soğutun. Şekerparelerin üstüne yavaşça şerbeti dökün, servis etmek için çekene kadar bekleyin.