Elmalı kek tarifi
Dört mevsim tadına doyulmayan bir meyve varsa o da elmadır. Bu elmalı kek de hem görüntüsü hem lezzetiyle tadına doyulmaz nitelikte.
Yapımı için malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- 150 gram tereyağı
- 2 paket vanilya
- 3 su bardağı un
- 2 su bardağı toz şeker
- 1 paket hamur kabartma tozu
- 1 çay kaşığı karbonat
- Üstü için
- 5 adet elma
- 1 yemek kaşığı esmer şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
Elmalı kek tarifi Nasıl yapılır?
Yumurtalar ve şekeri köpük oluncaya kadar çırpın. Süt ve tereyağını bir tarafta karıştırın, çırptığınız yumurtalı karışıma karıştırarak ekleyin. Ardından un, kabartma tozu, karbonat ve vanilyayı ekleyin. Tek renk oluncaya kadar karıştırın.
Kek harcını, yağlanmış yuvarlak kek kalıbınıza dökün. İnce dilimler halinde kesilmiş elmaları da üzerine yayın. Esmer şeker serpip, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40-45 dakika pişirin. Sürenin sonunda elmalı keki fırından çıkarttıktan sonra dilerseniz üzerine tarçın serpip, soğuttuktan sonra dilimleyerek servis edin.