Fotoğraf: Alamy
Son Güncelleme:
Elma tatlısı tarifi
Her hali güzel olan elma tatlılara da çok yakışıyor. Kurabiyeler, turtalar ayrı birer keyif ancak elma tatlısını da es geçmeyin. Ayva tatlısının benzeri olan elma tatlısı görüntüsü ve lezzetiyle sofralarınızı şenlendirmeye aday. Biz pratik olması açısından tatlıyı hazır vişne suyu kullanarak yaptık ancak siz kendi yapacağınız vişne suyunu kullanabilir ya da çekirdekleri çıkmış 2 su bardağı vişne ve 2 su bardağı suyu elmalarla birlikte pişirip bir taşla iki kuş vurabilirsiniz. Afiyet olsun…
Yapımı için malzemeler
- 5 adet orta boy elma
- 10 yemek kaşığı toz şeker
- 2 su bardağı vişne suyu
- Krem şanti
- Ceviz
Elma tatlısı tarifi Nasıl yapılır?
Elmaları soyup ortalarındaki çekirdekli kısımları çıkarın.
Hepsini geniş bir tencereye yerleştirip göbeklerine birer kaşık şeker koyun.
Vişne suyunu da tencereye ekleyin.
Kaynamaya başladığında altını kısıp kapağını kapatın.
Elmalar piştiğinde altını kapatıp kapağı kapalı halde ılınmasını bekleyin.
Tabaklara aldığınız elmaların üzerine krem şanti sıkıp ceviz parçaları ekleyin.
Son olarak tatlının suyundan gezdirip servis edin. Afiyet olsun…