GeriÇorba Tarifleri Ekşili malhıta tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Ekşili malhıta tarifi

Ekşili malhıta tarifi

Ekşili malhıta, Kilis mutfağına ait bir tür mercimek çorbası. Adını içine eklenen koruk veya limon suyundan alan bu sarımsaklı çorba, farklı bir lezzet arayanların radarına mutlaka girmeli. Kışın pancar yaprağı yazın da patlıcanla yapılan ekşili malhıtanın malzemeleri ve hazırlama aşamaları aşağıda yer alıyor. Bu çorbayı mutlaka denemelisiniz. Afiyet olsun…

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 adet patlıcan veya 6 adet pancar yaprağı
  • 1 baş sarımsak
  • 1 kahve fincanı koruk suyu veya 2 limonun suyu
  • 1 yemek kaşığı kuru nane
  • 1 yemek kaşığı kırmızı biber
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Ekşili malhıta tarifi Nasıl yapılır?

Mercimekleri 2 litre suda haşlamaya başlayın.

Bu esnada patlıcanları (ya da pancar yapraklarını) soyup küp küp doğrayın.

Haşlanan mercimeklere patlıcanları ekleyip çorba kıvamına gelene kadar pişirin.

Nane, tuz, kırmızı biber ve koruk veya limon suyunu tencereye ekleyin.

Bir iki taşım daha kaynattığınız çorbayı ocaktan alın.

Sarımsakları soyup her bir dişi ikiye bölün.

Zeytinyağını tavada kızdırıp sarımsakları yağda çevirin ve çorbanın üzerine ekleyin.

Sıcak servis edin. Afiyet olsun…