Ekmekte tarhana çorbası
Ekmekte tarhana çorbası, tarhana çorbasının belki de en güzel sunum şeklidir.
Yapımı için malzemeler
- 3 yemek kaşığı toz tarhana
- 5 su bardağı su (et suyu ya da tavuk suyu da olabilir)
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 adet yuvarlak köy ekmeği
- Göz kararı tuz, kuru nane
Ekmekte tarhana çorbası Nasıl yapılır?
Toz tarhanayı 1 su bardağı suya koyup en az 1 saat kadar iyice erimesini bekleyin. Tencereye yağ ve salçayı koyup hafif karıştırdıktan sonra 4 su bardağı su ve tuz ekleyin. Bir taşım kaynattıktan sonra ezilmiş tarhanayı ilave edin. Topaklanma olmaması için koyulaşıncaya kadar devamlı karıştırın. Kaynamaya başlayınca 5 dakika daha karıştırarak kaynatın.
Yuvarlak köy ekmeğinin üstünü kapak gibi kesin ve içindeki ekmeklerin bir kısmını elinizle çıkarın. Hazır olan çorbayı ekmeğin içine boşaltın, üzerine nane serperek servis edebilirsiniz.