GeriTatlı Tarifleri Ekmek tatlısı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Ekmek tatlısı tarifi

Ekmek tatlısı tarifi

Evdeki bayat ekmekleri değerlendirmenin harika bir yolu olan ekmek tatlısı kolay tarifi ile tatlı krizlerini kısa sürede dindirmeye aday görünüyor. Evde olan malzemelerle hazırlayabileceğiniz bayat ekmek tatlısı nasıl yapılır merak edenlere, işte ekmek tatlısı tarifi, malzemeleri ve yapım aşamaları...

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1.5 bayat ekmek
  • 1.5 su bardağı süt
  • 3 çorba kaşığı margarin
  • 3 yumurta
  • 1 çorba kaşığı toz şeker

Şerbeti için:

  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu

Üzeri için:

  • Hindistan cevizi, fındık, fıstık, kaymak veya dondurma

Ekmek tatlısı tarifi Nasıl yapılır?

Öncelikle ekmeklerin içlerini bir kapta ufalayın.

Üzerine sütü gezdirip karıştırın ve yarım saat kadar yumuşamasını bekleyin.

Ardından sütlü karışımı elinizle sıkıp sütünü akıtın.

Margarini eritin, yumurta ve toz şekeri ilave edip karıştırın.

Yüksek kenarlı tercihen kare borcamı yağlayın.

Hazırladığınız karışımı tepsiye dökün.

Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 40 dakika pişirin.

Şerbeti için tencerede su, toz şeker ve limon suyunu kaynatın.

Tepsiyi fırından alınca sıcak şerbeti üzerine dökün.

Tatlı soğuyunca hindistan cevizi, kaymak, fındık, fıstık ya da dondurma ile servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...