GeriTatlı Tarifleri Ekmek kadayıfı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Ekmek kadayıfı tarifi

Ekmek kadayıfı tarifi

Şerbetli tatlılar Türk halkı için vazgeçilmezdir. Bu kadar çok sevdiğimiz için şerbetli tatlıların da güzel yapılmasına önem veriyoruz. En sevilenlerden biri olan ekmek kadayıfı, üzerine kaymak ile servis edildiğinde harika oluyor. Peki ekmek kadayıfı nasıl yapılır? İşte lezzetli ekmek kadayıfı tarifi…

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

Kek için:

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 kahve fincanı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Şerbeti için:

  • 3 su bardağı su
  • 3 su bardağı şeker

Ekmek kadayıfı tarifi Nasıl yapılır?

Yumurta ve şekeri mikserle 5 dakika çırpın.

Daha sonra unu, kabartma tozunu, vanilyayı ekleyerek karıştırın.

Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20 dakika pişirin.

Kek soğuduktan sonra 3 bardak şeker ve 3 bardak kaynar su ile karameli hazırlayın.

Şekeri tencereye koyup kısık ayarda eritin.

İyice sıvı hale gelince üzerine yavaş yavaş 3 bardak kaynar suyu dökün.

Suyu kattığınızda şeker katılaşacak, şeker tekrar eriyene kadar kaynatın.

İlk sıcaklığı çıkmış karamel şerbeti hazırladığınız kek dökün.

Mümkünse bir gece buzdolabında bekletin.

Servis ederken üzerinde kaymak ve fındık ekleyebilirsiniz.

Afiyet olsun.