GeriKahvaltılık Tarifleri Eggs Florentine tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Eggs Florentine tarifi

Eggs Florentine tarifi

Kahvaltı sofrası da olsa farklı lezzetlerden hoşlanırım diyenler için gözbebeğimiz yumurtayla yapabileceğiniz harika bir tarifimiz var. Kahvaltı sofranıza sebzeyi taşıyan bu lezzete hazır mısınız?

  • Ocakta
  • 2 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 yuvarlak kepekli sandviç ekmeği
  • Yarım demet kuzu ıspanak
  • 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 çay kaşığı sirke
  • 2 yumurta
Hollandez sos için:
  • 2 yemek kaşığı beyaz şarap sirkesi
  • 2 yemek kaşığı su
  • 1 tatlı kaşığı tane beyaz biber
  • 4 yumurta sarısı
  • 250 gram tereyağı
  • Yarım limonun suyu
  • Tuz
  • Karabiber
Üzeri için:
  • Kırmızı pul biber

Eggs Florentine tarifi Nasıl yapılır?

Sandviç ekmeklerini ikiye bölüp kızartın. Ispanakları zeytinyağında soteleyin, tuz ve karabiber ekleyip ocaktan alın.

Yumurtaları yapmak için sos tenceresinde kaynamış suya yumurtayı kırın ve akı katılaşına kadar pişirip sudan çıkarın. Diğer yumurta için de aynısını yapın.

Hollandez sos için sirke, su ve biberi bir tavada kaynatın ve daha sonra soğumaya alın. Karışımı başka bir yerde yumurta sarılarıyla çırpın. Bir yandan çırparken diğer yandan eritilmiş tereyağını azar azar ekleyin. Limon suyu, tuz ve karabiber ekleyin.

Tüm bunlar bittiğinde; önce ekmeğinizi tabağınıza yerleştirin. Üzerine sotelediğiniz ıspanağı, poşe usulü yumurtanızı koyun ve üzerine hollandez sosunuzu gezdirin. Üzerine kırmızı pul biber ekin.