GeriKahvaltılık Tarifleri Dut reçeli tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Dut reçeli tarifi

Dut reçeli tarifi

Yaz meyvesinin sevilen meyvelerinden biri olan dutu, kış sofranıza taşımaya ne dersiniz? Eğer düşünürseniz, dut reçeli harika bir alternatif. Ayrıca kahvaltı sofranıza ve pankeklerinize de çok yakışacak. Peki dut reçeli nasıl yapılır? İşte evde dut reçeli tarifi...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 500 gram dut
  • 500 gram şeker
  • 1 adet limonun suyu

Dut reçeli tarifi Nasıl yapılır?

Dutların saplarını ayırıp ezmeden yıkayın.

Dutları tencereye alıp üzerinde şekeri ilave edin.

Tencerenin kapağını kapatıp 1 gece oda sıcaklığında bekletin.

Ertesi gün suyunu salan dutları oteşte koyum kıvam alana kadar kaynatın.

Reçeliniz kıvamına ulaşınca ocaktan almadan önce limon suyunu da ilave edin. Birkaç dakika daha kaynatıp ocaktan alın.

Oda sıcaklığında soğuyan reçeli kavanozlara bölüştürün.

Afiyet olsun...