Dukkalı tavuk tarifi
Pakistan mutfağına özgü bir tür tavuk şiş olan dukkalı tavuk tarifi yemek severler tarafından dikkat çekiyor. Dukka adı verilen sosta susam tohumu ve fındığın kıtır bir tat kattığı dukkalı tavuk dilediğiniz garnitürlerle servis edilebiliyor. Peki, evde kolay dukkalı tavuk nasıl yapılır? İşte, Pakistan yemeği dukkalı tavuk tarivi, malzemeleri ve yapım aşamaları
Yapımı için malzemeler
- 500 gr. derisi alınıp doğranmış tavuk göğsü
- Tuz
- Taze öğütülmüş karabiber
- Garnitür olarak yeşil salata ve lime limon dilimleri
Dukka sosu için;
- 250 gr. susam tohumu
- 135 gr. kişniş çekirdeği
- 100 gr. fındık
- 75 gr. kimyon tohumu
- Tuz ve pulbiber (dilerseniz toz biber)
Dukkalı tavuk tarifi Nasıl yapılır?
Öncelikle susam tohumu ve fındıkları renklenip aromalarını bırakana kadar 250 derecelik fırında kavurun.
Ardından kuru bir karışım elde edene kadar blendırdan geçirin. Ancak ağıza gelecek kadar iri kalmalarına özen gösterin.
Diğer yandan tavuk göğsünü kalın parçalar halinde doğrayın ve çöp şişe geçirin.
Tavuk şişlerini dukka sosa bulayın bulayın.
Fırını ızgara ayarında en yüksek sıcaklığına getirin. Tavuk şişleri ızgaraya yerleştirip her bir tarafını altın kahverengi bir renk alana kadar pişirin.
Yeşil salata ve limon dilimi garnitürüyle servis edin.
Afiyet olsun...